Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, joi seara, o nouă listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID. Lista intră în vigoare începând cu 22 august, la miezul nopţii.

Potrivit noii liste, Turcia și Grecia rămân în zona roșie, iar Bulgaria este în cea verde.

-în zona roșie au intrat Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo;

-în zona galbenă au intrat Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia, Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

-în zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan.

Lista poate fi consultată AICI.

Potrivit reglementărilor în vigoare, persoanele vaccinate anti-COVID-19 nu trebuie să stea în carantină la revenirea în România din țări aflate în zonele galbenă sau roșie.

De asemenea, dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă intră în ţară din zona roşie, testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here