Începând de astăzi, au fost puse în funcţiune 18 noi camere de monitorizare video pentru depistarea maşinilor care circulă fără rovinietă, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Acestea au fost poziţionate strategic în locuri care nu pot fi ocolite de către şoferi şi sunt funcţionale de azi-noapte de la ora 0:00.
Potrivit sursei citate, până în toamna anului viitor vor mai fi instalate încă 45 de camere.
Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creştere considerabilă a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creşterea gradului de plăţi voluntare a rovinietei cu un procent de minimum 25%, se arată în comunicatul de presă al instituţiei.
Până astăzi, erau funcţionale în total 24 de camere video. Acestea au fost puse în funcţiune în anul 2010.
Camerele video recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor (inclusiv pe timpul nopţii, prin infraroşu) de la o distanţă de 20 de metri, acestea fiind verificate apoi în baza de date a CNADNR-ului. În cazul depistării unei maşini pentru care nu s-a achitat rovinieta, proprietarul va fi amendat.
» Mai multe informaţii despre costul rovinietei şi cuantumurile amenzilor pentru neplata acesteia găsiţi AICI şi AICI.
Rovinieta va putea fi achiziţionată şi din reţeaua Cosmote
Totodată, CNADNR-ul a anunţat că în curând se va încheia un contract şi cu compania de telefonie mobilă Cosmote pentru a permite şoferilor să achite rovinieta prin SMS.
În prezent, şoferii pot achita rovinieta prin SMS în reţelele Orange şi Vodafone.
» Mai multe informaţii despre achitarea rovinietei prin SMS găsiţi AICI (Orange) şi AICI (Vodafone).
Sursa: CNADNR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here