Curtea de Justiţie a Uniunii Europene anuţă difuzarea în „streaming”, începând de la data de 26 aprilie, a ședințelor de audiere a pledoariilor, a pronunțărilor hotărârilor și a citirii concluziilor Curții de Justiţie în scopul facilitării accesului publicului la activitatea sa judiciară.

Pronunțarea Hotărârilor Curții de Justiţie și citirea concluziilor avocaților generali vor fi difuzate în direct pe site-ul său. Difuzarea, care nu priveşte în acest stadiu decât cauzele atribuite Marii Camere, va fi activată la începerea ședințelor, conform orarului prevăzut în calendarul judiciar.

Ședințele de audiere a pledoariilor în cauzele atribuite Marii Camere a Curții de Justiţie vor face și ele, în principiu, obiectul unei difuzări înregistrate în cursul unei faze pilot de 6 luni.

Ședințele vor putea fi vizionate, după caz, în aceeași zi începând de la ora 14.30 (pentru ședințele care au loc dimineața) sau a doua zi de la ora 9.30 (pentru ședințele care se desfășoară după-amiaza), dar nu vor putea fi consultate ulterior.

Difuzările sunt concepute pentru a permite cetățenilor să urmărească ședințele în aceleași condiţii ca și cum ar fi prezenți fizic. Ei vor beneficia, așadar, de o interpretare simultană a dezbaterilor în limbile necesare pentru buna derulare a ședinței.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here