Ministrul finanţelor, Florin Cîţu a anunţat în această seară, 26 martie, prevederile Ordonanţei de Urgenţă referitoare la amânarea ratelor la bănci. Potrivit ministrului, ratele pot fi suspendate la cererea debitorului pentru o perioadă de la una până la nouă luni.

De asemena, ministrul a menţionat că durata pe care se suspendă nu va depăși data de 31.12 2020. Pot beneficia persoanele fizice dar şi juridice care au fost afectate „direct sau indirect” de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19.

NOTĂ: Solicitarea se poate face până la sfârșitul stării de urgență.

Dobânda datorată de debitori corespunzatoare sumelor scadente a căror plată este suspendata, se capitalizeaza la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare.

Excepție se face la creditele ipotecare, unde limita de eșalonare e de 5 ani.

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, garantează în procent de 100 % plata dobânzii capitalizate, aferenta creditelor ipotecare contractate de debitori persoane fizice, a mai declarat Cîţu.

Aplicarea prezentei ordonante de urgenta se va face în momentul vor fi  elaboreaza normele de implementare, inclusiv modalitatea şi condiţiile de acordare şi recuperare a garanţiilor de stat, în termen de 15 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, la finalul şedinţei de guvern #FlorinCitu #SedintadeGuvern

Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, la finalul şedinţei de guvern#FlorinCitu #SedintadeGuvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 26 martie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here