Consumul de ciocolată scade riscul apariţiei atacurilor cerebrale, arată un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Glasgow, conform Daily Mail.

„Cercetătorii au măsurat viteza circulaţiei sângelui prin cea mai mare arteră din creier în timp ce subiecţii mâncau ciocolată stând întinşi. Ei au descoperit că ciocolata are un efect asupra nivelurilor de dioxid de carbon, care afectează vasele de sânge, îmbunătăţesc fluxul sangvin şi au un impact asupra celulelor creierului”, scrie publicaţia britanică.

Datele studiului arată faptul că există o legătură directă între consumul de ciocolată şi efectul pe care-l au asupra vaselor de sânge.

Cu toate astea, ciocolata trebuie consumată cu moderaţie, deoarece conţine mult zahăr (dar şi grăsimi) şi poate duce la obezitate sau diabet.

Sursa: Daily Mail

1 COMENTARIU

 1. Ciocolata este psihostimulatoare din cauza ingredientului principal CACAO.
  Boabele de cacao contin hormonii fericirii serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA.
  Boabele de cacao contin însă şi theobromină şi cofeina care sunt stimulatoare ale sitemului nervos central şi care atenţie sunt toxice (peste 100g cacao pudra) şi chiar mortale în doze foarte mari. Să nu daţi ciocolată amăruie unui câine că riscaţi să rămâeţi fără el!
  O ciocolată benefică este una organică provenită din boabe neprelucrate pentru că în stare naturală theobromina se găseste in cantităti reduse si astfel nu există pericolul de supradozare.
  Boabele de cacao conţin antioxidanţi cum ar fi polifenolii care întineresc şi redau elasticitatea pielii, conţin viatamina e care este benefică pentru activitatea cardiacă.
  Astfel ciocolata adevărată este cea crudă este cea neagră, fără zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here