OpANAF nr. 3495/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 914 din 10 decembrie 2015, aprobă modelul şi conţinutul formularului 014 „Notificare privind modificarea anului fiscal“, cod 14.13.03.14. Acest formular se utilizează de către contribuabili pentru efectuarea opţiunii de modificare a anului fiscal.

Formularul 014 „Notificare privind modificarea anului fiscal“ se depune la organul fiscal competent, în termen de 15 zile de la data începerii anului fiscal modificat sau de la data înregistrării contribuabilului, după caz.

Formularul se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect toate datele prevăzute:

  • un exemplar, semnat conform legii, se depune la unitatea fiscală, direct la registratură, sau la poştă, prin scrisoare recomandată;
  • un exemplar se păstrează de către contribuabil.

Prevederile acestui ordin se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Reamintim faptul că un plătitor de impozit pe profit poate să aibă ca exercițiu fiscal anul calendaristic sau poate să utilizeze o altă perioadă fiscală.

Dacă un contribuabil se decide spre utilizarea exercițiului financiar diferit de anul calendaristic atunci acesta va notifica ANAF prin depunerea acestui formular.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here