28 Ianuarie, 2020

Cinci probleme la început de internship

Abordarea stagiului de practică produce studenţilor atât teamă, cât şi euforie. Entuziasmul, idealismul şi graba conduc, de cele mai multe ori, la dezamăgire vizavi de acest prim contact cu mediul organizaţional.

În cele ce urmează, îmi propun să enumăr cele mai comune greşeli făcute de studenţi atunci când îşi caută o companie pentru perioada de practică (le-am facut şi eu, şi colegii mei, le-am gasit şi la studenţi străini).

1. Entuziasmul exagerat

Îl orbeşte pe solicitant/candidat şi îl pune în ipostaze fără ieşire convenabilă (oferă feedback nesolicitat, oferă soluţii la problemele pe care îşi închipuie că le are compania, vrea să revoluţioneze domeniul respectiv etc.). Entuziasmul exagerat supraevaluează importanţa teoriei (“voi aplica cele mai noi concepte şi teorii din domeniu”).

2. Ideea schimbului echitabil

“Dacă mă acceptaţi, vă voi oferi rezultatele sondajului aplicat în companie şi lucrarea de licenţă pe care o voi scrie.”

Că trebuie sa scrii o teză sau să faci un studiu în timpul practicii şi că vei oferi companiei rezultatele obţinute nu sunt motive pentru a fi acceptat. Compania are metode de cercetare şi e o dovadă de naivitate să crezi că ar lăsa un intern să cunoască prea multe detalii-cheie.

» Citeşte articolul integral scris de Cristi Ariton pe PortalHR.ro.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu