25 Iunie, 2019

Cifra de şcolarizare a universităţilor va fi stabilită în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi

Anul universitar 2013 – 2014 vine cu o premieră în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare a unităţilor de învăţământ superior, aceasta urmând să fie stabilită în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi în anul academic, potrivit unei declaraţii susţinute de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

“În acest an, pentru prima dată, cifra de şcolarizare va fi alocată în funcţie de numărul studenţilor care au fost înmatriculaţi în anul academic trecut. Trebuie să adaptăm oferta forţei de muncă la universităţi”, a declarat ministrul Costoiu, citat de Agenţia Mediafax.

Astfel, în comparaţie cu anul trecut, cifra de şcolarizare pentru următorul an va fi aproximativ aceeaşi, diferenţa constând în redistribuirea între universităţi în funcţie de numărul de studenţi înmatriculaţi anul trecut.

“Vom finanţa prioritar acele universităţi care aduc performanţă, realocarea locurilor fiind făcută astfel încât să nu mai existe o rată a părăsirii învăţământului.”, a explicat ministrul.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu