Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului  a anunţat pe site-ul oficial că TVA-ul de plată va fi eligibil pentru M1 și M2. Astfel  cheltuiala cu TVA de plata este eligibilă pentru a fi plătită prin granturile acordate prin Măsura 1 și Măsura 2 (OUG 130/2020).

Reprezentanţii ministerului au menţionat că în privința datoriei de TVA, soldul de taxă pe valoarea adăugată (din decontul de TVA) reprezintă creanță fiscală datorată bugetului de stat.

„Beneficiarii pot utiliza microgranturile si granturile pentru capital de lucru pentru stingerea oricăror obligații fiscale declarate de beneficiar sau stabilite de organele fiscale prin declarațiile fiscale sau prin deciziile de impunere emise de organele de control, precum și pentru stingerea amenzilor de orice fel și a altor creanțe bugetare înscrise în titluri executorii emise spre recuperare de ANAF, care se fac venituri la bugetul statului.
De asemenea, nu se face distincție în funcție de forma de organizare a beneficiarilor. Prin urmare, toate categoriile de beneficiari, inclusiv PFA, ONG, CMI etc. pot folosi banii primiți pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat”, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea este specificat că nu trebuie să se interpreteze eligibilitatea TVA-ului ca referindu-se la TVA-ul aferent facturilor de achiziție. În cazul dat este vorba strict de TVA-ul de plată rezultat din decontul de TVA (declarația 300).

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here