21 Noiembrie, 2019

Certificatul de ITP se eliberează şoferilor din acest an şi trebuie prezentat la controalele în trafic!

Începând din data de 31 decembrie 2013, la finalizarea inspecţiei tehnice periodice (ITP), şoferii trebuie să primească obligatoriu un certificat, anunţă Registrul Auto Român (RAR).

Certificatul de inspecţie tehnică periodică este complementar anexei la certificatul de înmatriculare care atestă efectuarea inspecţiei. Certificatul se eliberează în limba română (însă rubricile sunt traduse şi în engleză), acesta conţinând anumite informaţii suplimentare faţă de anexa la certificatul de înmatriculare.

Atenţie! Şoferii NU trebuie să ceară în avans eliberarea certificatului de ITP. Acesta li se eliberează automat la următoarea inspecţie tehnică periodică.

Eliberarea acestui certificat nu implică obligaţii sau costuri suplimentare pentru deţinătorii de vehicule, aceştia primind acest certificat automat, la finalizarea inspecţiei tehnice periodice efectuate la termenul scadent normal (nu este afectată în niciun fel periodicitatea de efectuare a ITP), se arată în anunţul RAR-ului.

În cazul unui control, şoferii care au efectuat inspecţia tehnică periodică începând cu data de 31 decembrie 2013 trebuie să prezinte atât anexa la certificatul de înmatriculare, cât şi certificatul ITP. În acest caz, absenţa certificatului ITP va fi sancţionată.

Introducerea certificatului de ITP din data de 31 decembrie 2013 este prevăzută în Ordonanţa Guvernului nr. 6/2012.

» Modelul certificatului de ITP poate fi consultat AICI (fişier PDF).

Sursa: RAR | Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Un comentariu

Scrie un comentariu