Senatul va dezbate o inițiativă legislativă semnată de zeci de parlamentari de la toate partidele, care prevede extinderea termenului de valabilitate a certificatului pentru copiii cu autism, cu handicap grav, până la vârsta de 18 ani.

Legea nr. 448/2006 privind drepturile de asistență socială pentru persoanele cu dizabilități stabilește că termenul de valabilitate pentru copiii care suferă de afecțiuni degenerative este, momentan, cuprins, între 6 luni și maximum 2 ani, ori majorarea acestui termen este justificată prin faptul că astfel de afecțiuni nu se vindecă atât de repede, unele dintre ele nefiind recuperate niciodată.

Art. 86˄1 – Alin. (2˄1)

“Prin excepție de la prevederile alin. (2) pentru copiii cu handicap, a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative, lipsa unui membru în urma amputației, tulburările din spectrul autismului, certificate de medical de specialitate, Comisia pentru protecția copilului stabilește un termen de valabilitate a certificatului, valabil până la vârsta de 18 ani.”

Propunerea va fi dezbătută mai întâi la Senat, apoi în Camera Deputaților, care este forul decizional.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here