Tinerii pasionaţi de teme europene pot participa la concursul „Parlamentul European – «De ce ar trebui să îmi pese?»” pentru a câştiga o excursie la Bruxelles.

De excursia cu toate cheltuielile plătite vor beneficia cei mai buni 20 de participanţi înscrişi în competiţie. Aceştia vor avea astfel ocazia să-şi prezinte proiectele, să schimbe idei cu persoane cu putere de decizie şi cu alţi tineri europeni, dar şi să vadă la lucru Parlamentul European.

Pentru a participa, tinerii trebuie să aibă între 16 şi 30 de ani şi să fie cetăţeni ai Uniunii Europene şi Croaţiei. Proiectele pot fi înscrise individual sau pe grupuri şi trebuie să fie în engleză sau, dacă sunt în altă limbă, să includă şi o traducere în engleză.

Înscrierile pot fi făcute prin e-mail (ep.competition@epc.eu) sau prin poştă (adresa: „EP Competition”, European Policy Centre, Résidence Palace, 155 rue de la Loi, B-1040 Brussels, Belgium) până pe data de 28 martie.

Proiectele pot fi:

– în scris (eseu, poezie, ştire etc.) – cel mult 3000 de cuvinte;

– alte forme de exprimare artistică (pictură, desen, benzi desenate, caricaturi, fotografii etc.);

– tehnici audio-video (videoclip, scurt metraj, joc, melodie etc.) – cel mult 120 de minute;

– site-uri, aplicaţii pentru social media sau pentru tehnologiile de comunicaţii (aplicaţii pentru smartphone-uri,  Facebook etc.);

– documentarea vizuală a unui eveniment public organizat special pentru acest concurs;

– orice altă idee relevantă.

Proiectele trebuie să includă scurte descrieri ale lor şi trei sugestii pentru felul în care pot fi folosite în promovarea rolului Parlamentului European.

Concursul este organizat de Centrul pentru Politici Europene şi este susţinut de Parlamentul European.

Mai multe detalii despre concurs găsiţi AICI.

Sursa: Centrul pentru Politici Europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here