Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins o cerere introdusă de 672 de pompieri profesionişti şi voluntari din Franța, care solicitau suspendarea vaccinării lor obligatorii împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat de presă.

Curtea a reţinut că suspendarea măsurilor provizorii din legea franceză privind gestionarea crizei de sănătate nu intră în domeniul de aplicare al articolului 39 din Regulamentul CEDO.

Potrivit comunicatului de presă, pompierii francezi au cerut suspendarea obligației de vaccinare, astfel cum se prevede la articolul 12 din legea din 5 august 2021. Ei au arătat că o lege din 5 august 2021 privind gestionarea crizei sanitare publice obligă tot personalul din sistemul de urgență medical al Franței să se vaccineze împotriva COVID-19 şi au invocat caracterul urgent al situației și articolele 2 (dreptul la viață) și 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie) din Convenția europeană a drepturilor omului.

Astfel, a fost solicitată suspendarea dispozițiilor care prevăd interdicția exercitării activității lor, spre deosebire de persoanele care nu și-au îndeplinit obligația de vaccinare și suspendarea dispozițiilor care prevăd întreruperea plății remunerației lor pentru oameni care nu și-au îndeplinit obligația de vaccinare.

În cererea adresată CEDO, sindicatul Sud SDIS al pompierilor francezi insista asupra faptului că ”nu este împotriva vaccinului”, ci doar împotriva obligativităţii vaccinării, ”foarte prost primită, inclusiv de persoane deja vaccinate”.

Potrivit sursei citate, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins cererea pompierilor francezi, arătând că suspendarea măsurilor provizorii din legea franceză privind gestionarea crizei de sănătate nu intră în domeniul de aplicare al articolului 39 din Regulamentul CEDO. Curte admite astfel de cereri numai în mod excepțional, atunci când solicitanții s-ar confrunta cu un risc real de prejudiciu ireversibil.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here