Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a acceptat amânarea până pe 12 mai, a aplicării măsurilor generale privind compensarea ori restituirea proprietăţilor confiscate de stat înainte de 1989.

Potrivit unui comunicat emis miercuri, la Strasbourg, de către instituţia juridică europeană şi remis Agenţiei Agerpres de către Jaime Rodriguez, consilier în Departamentul de comunicare al Consiliului Europei, CEDO a acceptat cererea formulată de guvernul României, în acest sens.

Pe 20 martie 2013, premierul Victor Ponta a anunţat că se va solicita prelungirea termenului pentru adoptarea unei legislaţii adecvate privind regimul restituirii proprietăţilor. Conform declaraţiilor susţinute de premier la sfârştul întâlnirii din acea dată cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, perioada de prelungire a termenului, stabilit iniţial pentru 12 aprilie, urma să fie de trei săptămâni, maximum o lună.

Astfel, în dosarul „Maria Atanasiu şi alţii împotriva României”, Curtea a acceptat cererea guvernului de la Bucureşti privind prelungirea punerii în aplicare a măsurilor cu caracter general care trebuie să remedieze disfuncţiile în mecanismul de despăgubire sau de restituire a bunurilor naţionalizate în România. 

Sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here