Tichetele de masă vor avea valoarea maximă de 15,18 lei în semestrul II din 2019, începând din luna noiembrie.  Aceeași sumă a fost prevăzută și 2018, în timp ce în anul 2017 a fost de 15,09 lei.

Pentru actualizarea valorii tichetelor de masă se prevede ordin al ministrului Muncii:

Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăși cuantumul de 15,18 lei.

Art. 2. –Valoarea nominala stabilită la art. 1, se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020 respectiv, februarie 2020 și martie 2020.

Legislația prevede că angajații pot folosi, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care a fost prezent la lucru. Tichetele de masă pe suport hârtie și pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Mai exact, tichetele de masă pe suport hârtie pot fi utilizate în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, cu care unitățile emitente de tichete de masă pe suport hârtie au contractat prestarea serviciilor respective. Tichetele pe suport electronic pot fi utilizate doar în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitățile emitente de tichete de masă pe suport electronic, și trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocației individuale de hrană.

Cei mai mulți angajatori care acordă aceste tichete preferă să acorde tichete de masă la valoarea maximală, pentru că acestea sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale (șomaj, sănătate).

Ai nevoie de Normele metodologice de aplicarea Legii nr. 165/2018? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here