La sfârşitul săptămânii trecut a fost publicat în Monitorul Oficial actul normativ care stabileşte acordarea unui total de 882.000 mii de lei către Autorităţile de Management ale programelor operaţionale, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de fonduri europene.

“Guvernul României a aprobat un nou împrumut, în valoare de aproximativ 900 milioane de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plăţi către beneficiari în perioada imediat următoare. Împrumuturile aprobate de Guvern reprezintă un sprijin real pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, în condiţiile în care sumele achitate beneficiarilor sunt solicitate ulterior Comisiei Europene pentru a fi rambursate României”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat într-un comunicat de presă emis de MFE.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 554/2013, publicată în M.Of. 490/2013, noul împrumut va fi folosit pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de finanţări contractate prin intermediul a patru programe:

  • Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU);  
  • Programul Operaţional Regional (POR);
  • Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu);
  • Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA).

Pentru plata facturilor către beneficiarii proiectelor finanţate prin intermediul Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) a fost alocată o sumă în valoare de 350 milioane de lei. În acelaşi timp, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional (POR) au fost alocate fonduri în valoare de peste 260 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu) au fost alocate fonduri în valoare de 250 milioane de lei.

imprumut

Hotărârea Guvernului nr. 554/2013 poate fi consultată integral pe Lege5.ro – noul serviciu online de documentare legislativă realizat de Indaco Systems

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here