Ministerul Educației a aprobat lista competițiilor naționale ale sporturilor olimpice care vor fi organizate în anul 2024 de către federațiile responsabile, în conformitate cu lista convenită prin protocol cu Agenția Națională pentru Sport. Conform Legii Educației, elevii care obțin medalii de aur la competițiile de baschet, handbal, kaiac-canoe, gimnastică, tenis, volei și altele devin eligibili pentru a primi burse de merit.

Legea Educației 198/2023, articolul 108, alineatul 16, stipulează că „printre beneficiarii bursei de merit se numără elevii care obțin premiul I la concursurile școlare naționale recunoscute de Ministerul Educației, câștigătorii medaliilor de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice, precum și alte categorii de elevi cu performanțe educaționale”.

Începând cu data de 6 martie 2024, lista competițiilor naționale ale sporturilor olimpice a intrat în vigoare, marcând debutul oficial al competițiilor pentru acest an. Anunțul referitor la semnarea protocolului între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport a fost făcut joi, 7 martie, consolidând astfel colaborarea pentru susținerea activităților sportive desfășurate în școli.

Lista competițiilor sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației va fi aprobată prin protocol între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport, în maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a metodologiei. Bursele de excelență olimpică I, acordate în baza acestui protocol, vor fi implementate începând cu anul școlar 2024-2025, conform metodologiei aprobate prin ordin de ministru 6238/2023.

Vezi aici legislația prin care se acordă burse de merit elevilor

Vezi aici alte articole despre burse de merit

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here