Prin Hotărârea de Guvern nr. 243/2014 — publicată în Monitorul Oficial nr. 245/2014 –, pentru salariaţii din sectorul public ziua de 2 mai 2014 se stabileşte ca zi liberă.
Recuperarea activităţii se va face prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 mai, sau prin program de lucru normal în ziua de 26 aprilie, potrivit planificărilor stabilite.
Aceste dispoziţii legale pot fi aplicate şi salariatilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel.
Ziua de 2 mai NU este liberă pentru bugetarii care desfăşoară activităţi ce nu pot fi întrerupte datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţi şi nici pentru magistraţii şi celelalte categorii de personal din cadrul instanţelor de judecată implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 mai şi nici pentru participanţii în aceste procese. 
Operaţiunile de încasari prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, respectiv încasările efectuare prin intermediul contului tranzitoriu, dobânzile calculate la disponibilităţile păstrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, pentru care există obligaţia acordării de dobânzi, aferente lunii aprilie 2014, se înregistrează în contabilitatea unităţilor Trezoreriei Statului cu data de 2 mai 2014.

În ziua de 2 mai 2014 se efectuează prin centrala Ministerului Finanţelor Publice operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

——————————(P)——————————
Legislaţia românească este accesibilă în Lege5 – soft de documentare legislativă disponibil în variantele OnlineDesktop şi Mobile.
Destinat atât specialiştilor, cât şi novicilor, Lege5 este bazat pe un motor de căutare performant şi uşor de folosit. Totodată, Lege5 oferă o bază de date (actualizată constant) ce acoperă atât legislaţia românească şi europeană, cât şi jurisprudenţa românească şi europeană. Baza include gratuit toate documentele publicate în Monitorul Oficial, dar şi achiziţii publice, modele şi formulare.
Află mai multe despre Lege5 de AICI.

L5S

Foto articol: FreeImages.com

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here