24 Februarie, 2018

Ce s-a discutat la conferinţa “Modele europene în sprijinirea şi finanţarea IMM-urilor”

Conferinţa “Modele europene în sprijinirea şi finanţarea IMM-urilor” a avut loc în Bucureşti în data de 25 februarie 2014.

Indaco Systems a fost partener media al acestui eveniment organizat de revista Legal Magazin.

La conferinţă s-a discutat, în principal, despre barometrul antreprenoriatului românesc în 2013, rolul IMM-urilor inovative şi modelele de sprijin pentru IMM-uri din statele membre ale Uniunii Europene.

Potrivit Mariei Grapini — ministrul delegat pentru IMM-uri –, IMM-urile autohtone nu stau tocmai bine la capitolul productivitate, însă soluţia poate veni dintr-un set de politici publice.

Maria Grapini a fost de părere că îmbunătăţirea productivităţii poate fi făcută atât prin programe de formare a antreprenorilor, cât şi prin politici fiscale care să permită retehnologizarea întreprinderilor. Totodată, ministrul a precizat că un proiect de act normativ privind IMM-urile a fost adoptat recent de senatori.

Printre informaţiile demne de menţionat, mai enumerăm că:

  • antreprenorii români consideră că accesul la finanţări este greu;
  • managerii de IMM-uri ar trebui să acceseze cele mai potrivite surse de finanţare în funcţie de etapa de dezvoltare a afacerii;
  • companiile româneşti trebuie să analizeze procedurile de licitaţie de la nivelul ţărilor membre ale Uniunii pentru a-şi putea extinde piaţa.
În privinţa speakerilor, îi putem enumera pe Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Lucian Andrei, Founder & CEO al Horizon Consulting Network, Cristina Mănescu, membru Team Europe şi Director executiv la Fundaţia pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România, şi Mugur Curcă, Director de vânzări la UniCredit Leasing Fleet Management.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu