În cadrul audierilor pentru portofoliul de ministru al muncii, Rovana Plumb a spus că are ca priorităţi modificarea legislaţiei muncii pentru creşterea ocupării tinerilor şi a persoanelor vârstnice, precum şi reducerea sărăciei.
Menţionăm că ultima modificare a Codului Muncii a avut loc în martie 2011.
Rovana Plumb nu a detaliat care sunt modalităţile de susţinere a locurilor de muncă şi de implementare a priorităţii guvernului de a crea un milion de noi locuri de muncă până în 2016, acesta fiind unul dintre principalele elemente ale programului de guvernare, şi în condiţiile unei rate a ocupării de doar 61%.
Ea a mai declarat că va încerca să găsească noi surse de finanţare pentru sustenabilitatea sistemului de pensii, motiv pentru care legea pensiilor va suferi modificări şi completări. Reamintim că aceasta se va realiza în contextul unei promisiuni de reducere a CAS-ului cu 5% începând cu 1 iulie 2014.
Notă: Lista noilor membri ai Guvernului poate fi consultată în Hotărârea Parlamentului nr. 1/2014 privind modificarea structurii şi compoziţiei politice a Guvernului României.

Foto: Sxc.hu

––––––––––––(P)––––––––––––
Legislaţia românească este accesibilă în Lege5 – soft de documentare legislativă disponibil în variantele OnlineDesktop şi Mobile.
Destinat atât specialiştilor, cât şi novicilor, Lege5 este bazat pe un motor de căutare performant şi uşor de folosit. Totodată, Lege5 oferă o bază de date (actualizată constant) ce acoperă atât legislaţia românească şi europeană, cât şi jurisprudenţa românească şi europeană. Baza include gratuit toate documentele publicate în Monitorul Oficial, dar şi achiziţii publice, modele şi formulare.
Află mai multe despre Lege5 de AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here