Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat două schimbări importante ce vor avea loc începând cu următorul an şcolar. Acestea se referă la evaluarea periodică a elevilor şi la introducerea manualelor digitale, informează Mediafax.
În primul rând, vor fi introduse evaluări naţionale şi la sfârşitul clasei a 2-a, a 4-a şi a 6-a, pe lângă cea din clasa a 8-a. Însă ministrul spune că la anul rezultatele nu vor conta pentru mediile elevilor.

„Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a 8-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare semnificativă până atunci. Şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani. (…) Atunci când vii cu examenul naţional la clasa a 8-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare”, a declarat Remus Pricopie la Pro Tv, citat de Mediafax.

În al doilea rând, copiii vor avea la dispoziţie pe site-ul ministerului manualele şcolare în format digital (PDF, aplicaţii multimedia). Pe lângă acest aspect, este posibil ca manualele clasice să fie împărţite în două volume (pentru fiecare semestru), cel puţin pentru clasele mici.

„Anul viitor nu exclud să avem manualele împărţite, cel puţin pentru clasele mici. (…) Din septembrie, copiii vor avea manual în format clasic, pe masă, iar pe pagina de internet manuale.edu.ro vor exista manualele în format digital”, a mai precizat ministrul.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here