22 Februarie, 2018

CE: Doi europeni din cinci deţin un card european de sănătate. În ce situaţie se află românii?

Doi europeni din cinci deţin un card european de asigurări sociale de sănătate (CEASS), conform unui comunicat de presă al Comisiei Europene (CE).

În total, peste 190 de milioane de persoane deţin un astfel de card care permite obţinerea de îngrijiri medicale de urgenţă în timpul călătoriilor din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi în Elveţia, Liechtenstein, Norvegia şi Islanda.

Potrivit informaţiilor furnizate de CE, numărul de deţinători de carduri a crescut în 2012 (faţă de 2011) cu aproximativ 15 milioane.

Pentru cetăţenii români, în 2012 au fost emise 286.553 de carduri, iar în acelaşi an se aflau în circulaţie 109.210 astfel de carduri.

Astfel, raportul dintre numărul de asiguraţi pe care îi are România şi cel al cardurilor aflate în circulaţie este de 0,60%.
Comparativ, ţara care stă cel mai bine la acest raport este Cehia – 96,09%.

» Informaţii mai detaliate sunt în tabelul de mai jos:
tabelCENotă: Ghidul cardului european de sănătate e disponibil pentru smartphone-uri.

Sursa (informaţii şi tabel):
Comisia Europeană

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu