21 Februarie, 2018

CE: Comisioanele la plăţile cu cardurile de debit şi cele de credit vor fi plafonate

Comisia Europeană va limita comisioanele interbancare pentru operaţiunile făcute cu cardurile de debit şi cele de credit. Şi, totodată, vor fi interzise suprataxele aferente acestor tipuri de carduri, potrivit unui comunicat de presă.

Plafoanele stabilite vor fi de 0,2% din valoarea tranzacţiei pentru cardurile de debit şi de 0,3% pentru cardurile de credit. Acestea vor fi aplicate iniţial doar în cazul tranzacţiilor transfrontaliere, iar apoi şi în cazul celor naţionale.

Pe durata unei perioade de tranziţie de 22 de luni, în cazul tranzacţiilor transfrontaliere se vor aplica plafoane în ceea ce priveşte comisioanele interbancare pentru carduri de debit şi de credit, şi anume atunci când un consumator îşi utilizează cardul într-o altă ţară sau atunci când un comerciant cu amănuntul utilizează o bancă dintr-o altă ţară. După perioada respectivă, aceste plafoane se vor aplica şi în cazul tranzacţiilor naţionale, se arată în comunicat.

Măsura face parte dintr-un pachet adoptat astăzi de Comisia Europeană, care cuprinde o directivă privind serviciile de plată şi o propunere de regulament privind comisioanele interbancare pentru operaţiunile de plată cu cardul.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu