20 Februarie, 2019

Ce câştigi şi ce sacrifici pentru a participa la un program MBA

Un program de MBA, desfășurat concomitent cu un job full time, poate implica un consum mare de timp și necesită o disciplină de fier pentru a-l duce la sfârșit. Care sunt cunoștințele pe care le obține un student la un astfel de program, cum își alege școala de business pe care o urmează, la ce trebuie să renunțe pentru a obține diploma?

La toate aceste întrebări ne-a răspuns Cosmin Costea, e-commerce Manager METRO Cash & Carry România, student în anul doi la programul EMBA al University of Sheffield International Faculty.

Revista Cariere: De ce ai decis să urmezi cursurile unui program MBA?

Cosmin Costea: Am ales să urmez cursurile unui program EMBA pentru a înțelege cât mai bine ce se întâmplă într-un business și să înțeleg mai bine afacerea ca întreg. Eu, lucrând în zona de marketing, am fost interesat foarte mult să înțeleg partea de finance și controlling. Și, în urma cursurilor din cadrul acestui program, am început să înțeleg mai bine aceste domenii. De asemenea, am aflat multe lucruri noi legate de natura umană, care evident se aplică și în business: cum gândesc oamenii, cum iau deciziile, ce îi mână în luptă.

RC: Cum ai ales programul pe care ai decis să îl urmezi?

CC: Procesul a decurs foarte precis. Te hotărăști să faci un MBA, după care trebuie să îți alegi programul. Sunt foarte multe criterii pe care le ai în vedere, începi să studiezi oferta și se strâng foarte multe date. Eu le-am pus într-un fişier excel. Cu aspecte practice, precum acreditări, preț sau lucruri cuantificabile, și aspecte mai puțin cuantificabile. Țara, de exemplu, a fost importantă pentru mine. Într-un final au rămas două variante: o universitate americană și una britanică. Am comparat sistemul de învățare american cu cel britanic și am ales-o pe ultima. Mi s-a părut că se potrivește mai bine cu ceea ce facem noi în Europa.

» Citeşte integral interviul pe CariereOnline.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu