Curtea Constituţională a României a decis ieri că femeile pot solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

În acest moment, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice stabileşte că vârsta standard de pensionare este de 63 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbați, cu menţiunea că au existat modificări legislative prin care unele categorii profesionale au creat posibilitatea măririi sau egalizării vârstei standard de pensionare între femei şi bărbaţi. De exemplu, în luna marie, a fost adoptată o lege prin care vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare a fost stabilită la 65 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, fără a elimina însă posibilitatea pensionării la 63.

Motivarea deciziei CCR

Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.56 alin. (1) lit.c) teza întâi din Codul muncii și a constatat că acestea sunt constituționale în măsura în care sintagma „condiții de vârstă standard” nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

CCR a precizat că încetarea de drept a contractului individual de muncă pentru femei la o vârstă mai mică decât cea a bărbatului:

  • poate fi discriminatorie pe criterii de sex;
  • încalcă dreptul la muncă al femeii.

Prin urmare, la vârsta de 63 de ani, femeia trebuie să aibă dreptul de a opta pentru continuarea raportului de muncă până la vârsta la care legea prevede încetarea de drept a contractului individual de muncă și pentru bărbați, respectiv 65 de ani.

Prin aceeași decizie, Curtea, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 53 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, considerând că soluția legislativă care prevede o vârstă de pensionare diferită pentru femei în raport cu bărbații este constituțională.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanțelor care au sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalul București – Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale.

Ai nevoie de Codul muncii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

2 COMENTARII

  1. VA ROG FRUMOS, SA-MI SPUNETI DACA ACEASTA DECIZIE SE APLICA SI FUNCTIONARILOR PUBLICI , INTREB PENTRU-CA SEFII INSTITUTIILOR BUGETARE , NU AU APROBAT NICI O CERERE DE PRELUNGIRE A ACTIVITATII DUPA MOMENTUL INDEPLINIRII CONDITIILE DE PENSIONARE , MOTIVAND CA LEGEA 188/99 MODIFICATA SI ACTUALIZATA,NU SE SUPUNE DECIZIEI CCR SI CODULUI MUNCII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here