Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat că, începând din 1 septembrie 2021, se modifică procedura de înștiințare a părților din cauzele de privind soluționarea excepției de neconstituționalitate. Măsura are ca scopuri creșterea calității actului de justiție constituțională și eficientizarea activității.

„Plenul Curții Constituționale a hotărât ca, începând cu data de 1 septembrie 2021, procedura de înștiințare a părților din cauzele de pe rolul Curții Constituționale privind soluționarea excepției de neconstituționalitate să se facă după cum urmează:

  1. înștiințarea autorilor excepției de neconstituționalitate – prin citare;
  2. înștiințarea părților, altele decât autorii excepției de neconstituționalitate – prin afișarea pe pagina de internet a Curții Constituționale a termenelor de judecată stabilite în dosarele Curții”, se aratăîn anunţul CCR.

În aplicarea noii proceduri, părțile și reprezentanții acestora au acces la dosarele electronice ale Curții Constituționale prin crearea unui cont de utilizator, care poate fi accesat pe baza unei adrese de e-mail și a unei parole. Pagina aferentă se găsește aici http://ccrsearch.ccr.ro:8181/

Instrucțiuni detaliate privind pașii de urmat pentru crearea contului de utilizator se găsesc aici: http://ccrsearch.ccr.ro:8181/content/docs/Instructiuni.pdf

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here