21 August, 2017

Cazul Boldea – Opt persoane au fost retinute in dosarul care il vizeaza pe deputat, printre care si ex-membrul PDL Bogdan Boza, o avocata si o fosta grefiera. DIICOT vrea sa ceara ridicarea imunitatii deputatului-avocat de Galati

In cursul diminetii zilei de sambata, 17 martie, opt persoane, intre care fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc, au fost retinute de catre procurorii DIICOT Galati, in dosarul care il vizeaza pe deputatul-avocat Mihail Boldea Ele urmeaza sa fie aduse in fata instantei cu cerere de arestare preventiva la Tribunalul Galati. Cei opt sunt fostul membru al Comisiei de Arbitraj si fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc, avocata Mihaela Bolboceanu, care facea parte din cabinetul de avocatura al lui Mihai Boldea, Elena Petrea, secretara aceluiasi birou, Alexandru Bogdan Boza (fost membru PDL), Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar. Procurorii DIICOT au facut 14 perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in vederea identificarii si ridicarii de mijloace de proba. Procurorii DIICOT, in frunte cu anchetatorul Sorin Carare vor cere Parlamentului ridicarea imunitati deputatului.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. “In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals”, afirma DIICOT Galati.

Continuarea materialului poate fi citita aici:

http://www.luju.ro/magistrati/diicot/cazul-boldea-opt-persoane-au-fost-retinute-in-dosarul-care-il-vizeaza-pe-deputat-printre-care-si-ex-membrul-pdl-bogdan-boza-o-avocata-si-o-fosta-grefiera-diicot-vrea-sa-ceara-ridicarea-imunitatii-deputatului-avocat-de-galati

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu