21 Ianuarie, 2018

Cateva concluzii de la reuniunea Consiliului Afaceri Generale care a avut loc in 12 septembrie la Bruxelles

În cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale, la care a participat secretarul de stat Anton Niculescu, s-a discutat despre cadrul financiar multianual post 2013. Întâlnirea a avut loc luni, 12 septembrie 2011, la Bruxelles. Potrivit unui comunicat de presă prezent pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, „secretarul de stat Anton Niculescu a reiterat aprecierea României pentru propunerile Comisiei Europene, care reprezintă o bună bază de plecare în cadrul viitoarelor negocieri privind cadrul financiar multianual”.

De asemenea, oficialul român a subliniat necesitatea menţinerii unor alocări substanţiale în favoarea Politicii de Coeziune şi Politicii Agricole Comune, concomitent cu sprijinirea finanţării adecvate a noilor politici care menţin UE în competiţia mondială pentru dezvoltare durabilă.

Totodată, demnitarul român a subliniat că este esenţial ca statele membre să aibă posibilitatea selectării de priorităţi şi domenii de intervenţie, în funcţie de condiţiile şi provocările socio-economice şi teritoriale specifice.

În acelaşi timp, Consiliul Afaceri Generale a adoptat, fără dezbatere, Concluziile Consiliului asupra rapoartelor anuale ale Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România şi Bulgaria. Concluziile au un ton echilibrat şi încurajator, fiind salutaţi paşii importanţi întreprinşi de România în direcţia îmbunătăţirii eficienţei procesului judiciar. Consiliul Afacerilor Generale a luat notă şi de stadiul demersurilor pentru agrearea pachetului legislativ privind consolidarea guvernanţei economice la nivelul UE.

Următoarea reuniune a Consiliului va avea loc la Bruxelles, în data de 17-18 octombrie 2011.

Sursa: http://www.mae.ro

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu