Aseară a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului nr. 82/2017 privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2017, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.

Potrivit actului normativ, pentru anul 2017 este asigurat un număr maxim de 56.394 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 18 serii de trimitere. Anul trecut au fost asigurate cu 247 de locuri mai mult, pe maximum 19 serii de trimitere.

La numărul de mai sus se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.

În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

De reţinut că distribuirea şi decontarea biletelor de tratament balnear se realizează de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here