Ministerul Muncii a publicat proiectul de hotărâre pentru acordarea biletelor gratuite de tratament balnear pentru pensionari, pentru anul 2018. Astfel, conform bugetului de stat aprobat (344.237 mii lei), anul acesta vor fi asigurate cel mult 59.527 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice. Diferența de locuri se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie, conform procedurilor legale privind achizițiile publice.

Proiectul de act normativ vizează doar biletele de tratament balnear, pentru anul 2018 prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice şi nu acordarea biletelor de odihnă.

HOTĂRÂRE privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2018, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Națională de Pensii Publice 

Art. 2.- În unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2018 un număr de maxim 59.527 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere.

Art.3. – La numărul de locuri prevăzut la art. 2 se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2018, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet.

Art.4. – Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se stabilește prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete, rezultat în conformitate cu prevederile art. 2 şi 3.

Art.5. – În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptățită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Și pentru că numărul biletelor va fi suplimentat prin achiziții publice, după ce vor fi contractate bilete de la firmele interesate, actul normativ menționează și un preț maxim/bilet.

“Pentru anul 2018, conform prevederilor Ordinului nr. 269/03.01.2018 aprobat de Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear, este de:

1.684 lei/bilet, la categoria 2** stele şi 1.764 lei/bilet, la categoria 3***/4**** stele.

Potrivit prevederilor art.122 alin. (6) din Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, la încheierea contractelor se va ține seama de gradul de solicitare al stațiunii și de categoria de confort oferită, precum și de nivelul maxim al tarifelor, stabilit de către CNPP.

Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durata de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament.

comentarii

1 COMENTARIU

  1. La trecerea de la pensie de invaliditate la pensie de limita de varsta se aplica vreun coeficient de corectie sau valoarea pensiei de invaliditate = pensie limita varsta ?-multumesc – 0743368117

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here