Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a lansat astăzi în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind stabilirea numărului autorizaţiilor de muncă ce pot fi eliberate străinilor în anul 2012.

Potrivit proiectului de act normativ, în anul 2012, se vor elibera 5.500 de autorizaţii de muncă străinilor care doresc să se încadreze în muncă sau să presteze muncă în România în baza deciziei de detaşare a unui angajator persoană juridică străină. Actele vor fi defalcate pe tipuri de autorizaţii de muncă, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 56/2007 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, aprobată prin Legea nr. 134/2008, cu completările și modificările ulterioare.

De asemenea, în cuprinsul proiectului de act normativ, se specifică care sunt tipurile şi numărul de autorizaţii de muncă care pot fi acordate străinilor în anul 2012 :

 a) Autorizaţii de muncă pentru lucrători permanenţi – 3.000;

b) Autorizaţii de muncă pentru lucrători detaşaţi – 700;

c) Autorizații de muncă pentru lucrători înalt calificați – 1.000;

d) Autorizaţii de muncă pentru lucrători sezonieri – 100;

e) Autorizaţii de muncă nominale – 100;

f) Autorizaţii de muncă pentru lucrători stagiari – 200;

g) Autorizaţii de muncă pentru sportivi – 300;

h) Autorizaţii de muncă pentru lucrători transfrontalieri – 100.

 În proiectul de Hotărâre se mai precizează că, în situaţia în care numărul cererilor pentru eliberarea de autorizaţii de muncă este mai mare decât numărul stabilit la art. 1, acesta poate fi suplimentat prin hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Sursa : MMFPS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here