Guvernul a aprobat modernizarea Magistralei 2 Berceni-Pipera. Investiția va acoperi aproape 19 km de traseu, cale dublă, și se estimează că va ajunge la aproape un miliard de lei, conform anunțului Ministerului Transporturilor. Această magistrală este cea mai aglomerată din întreaga rețea Metrorex.

În ședința de Guvern din 21 martie 2024, Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului propus de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, care vizează îmbunătățirea serviciilor de transport public pe Magistrala 2, traseul Berceni – Pipera, prin modernizarea calei de rulare și a instalațiilor interstații.

Prin hotărârea adoptată de Guvern s-a stabilit că valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, se ridică la peste 986 de milioane de lei. Proiectul acoperă un traseu de 18,68 km, cale dublă. Modernizările prevăzute includ upgrade-uri ale instalațiilor sanitare/PSI pe o lungime de 16,5 km și ale instalațiilor electrice pe întregul traseu de 18,68 km.

Proiectul are o durată de execuție de 48 de luni și este finanțat din surse externe nerambursabile, alocații bugetare și alte surse legale, conform programelor de investiții publice.

Finalizarea proiectului va conduce la creșterea frecvenței de operare, reducerea timpului de călătorie cu metroul, îmbunătățirea confortului pasagerilor și diminuarea cheltuielilor de operare și întreținere pentru Magistrala 2.

Vezi aici acte despre modernizarea magistralei 2 de metrou

Vezi aici alete articole despre metrou

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here