18 Februarie, 2018

Cât costă ora de muncă în România, faţă de alte ţări?

Focus on Employment & HR 2014România este printre ţările din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut cost pe ora de muncă lucrată, de 4,6 euro pe oră, potrivit datelor publicate, joi, de Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene.

“În 2013, media costului unei ore de muncă, în locurile de muncă din întreaga economie (mai puţin din agricultură şi din administraţia publică) a fost estimată la 23,7 euro în ţările membre ale Uniunii Europene şi la 28,4 euro în ţările din zona euro”, se arată în raportul Eurostat.

Aceste două medii maschează diferenţele serioase dintre ţările din Uniunea Europeana în ceea ce priveşte costul unei ore de muncă, se mai arată în raport.

Bulgaria este ţara cu cel mai scăzut cost al unei ore de muncă, de 3,7 euro, urmată de România, cu 4,6 euro, de Lituania, cu 6,2 euro, şi de Letonia, cu 6,3 euro.

Citeşte continuarea articolului pe ManagerExpress.ro!

Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu