Parlamentarii cer modificarea şi completarea Codului Fiscal astfel încât persoanele cu venituri mici sau care nu au deloc venituri, şi care acum plătesc CASS de 66 de lei, să opteze pentru această taxă. Modificarea este valabilă şi pentru românii care lucrează în străinătate şi care plătesc CASS în ţară, dar nu beneficiază de servicii medicale în România.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Codului Fiscal va avea, conform iniţiatorilor, un impact financiar pozitiv, prin “îmbunătăţirea actualelor proceduri de verificare a conformităţii plăţii pentru aceste categorii de contribuabili”, dar şi prin crearea posibilităţii, pentru românii din diaspora care doresc, nu care sunt obligaţi, de a se asigura la sistemul de sănătate românesc.

Singurul articol care se modifică şi completează prin acest proiect legislative este articolul 180, alin. 1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal:

“(1) Persoanele fizice care nu realizează venituri de natura celor menţionate la art. 180 şi nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuţiei sau în categoriile de persoane pentru care plata contribuţiei se suportă din alte surse, pot plăti, lunar, contribuţie de asigurări sociale de sănătate şi, în consecinţă, pot solicita înregistrarea la organul fiscal competent.”

Iniţiativa legislativă a fost înregistrată la Senat, pentru dezbatere, urmând ca votul final să se dea în Camera Deputaţilor. 

Ai nevoie de Noul Cod fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here