Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a sistat alocarea de fonduri aferente lunii aprilie acestui an pentru serviciile stomatologice decontate sau  acordate gratuit anumitor categorii de asiguraţi, precum copiii cu vârsta până în 18 ani şi beneficiarii legilor speciale.

Această măsură a fost sesizată la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), care a anunţat recent că se află în imposibilitatea de a încheia acte adiţionale pentru luna în curs, prin care să se menţină acordarea consultaţiilor gratuite categoriilor defavorizate şi copiilor. Hotărârea a venit pe fondul nealocării de către CNAS a fondurilor necesare.

Totodată, CASMB a declarat că procesul de contractare pentru acest tip de asistenţă va fi suspendat până la sfârşitul anului, până la primirea unor precizări suplimentare din partea CNAS.

“Având în vedere faptul că, prin adresa CNAS nr. DB2856/29.03.2013, înregistrată la CASMB cu nr. 18459/29.03.2013 nu s-au alocat fonduri aferente lunii aprilie 2013 pentru «Asistenţa medicală stomatologică – activitate curentă», vă comunicăm imposibilitatea de a încheia acte adiţionale pentru luna aprilie 2013 la acest tip de asistenţă. Totodată, vom suspenda procesul de contractare pentru aceast tip de asistenţă pentru anul 2013, până la primirea unor precizări suplimentare din partea CNAS”.

Prin această măsură, copiii cu vârsta până în 18 ani, revoluţionarii, veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate pe criterii politice, etnice sau rasiale etc. nu mai dispun de serviciile cu titlu gratuit printre care se numără şi consultaţiile, tratamentul cariei simple, tratamentul afecţiunilor pulpare la dinţi, extracţiile, montarea protezelor acrilice şi revizia acestora.

Sursa: CASMB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here