Ordinul 949 din 1 octombrie 2012 privind stabilirea cuantumului taxei pentru participarea la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 25 noiembrie 2012, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 684 din 3 octombrie 2012.

Conform ordinului, cuantumul taxei pentru participarea la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 25 noiembrie 2012, se stabileşte la suma de 500lei / participant.

Astfel, taxa se va achita în contul IBAN nr. RO85TREZ7005003XXX000092, CUI 4266456, DTMB (Direcţia de Trezorerie a Municipiului Bucureşti), beneficiar Ministerul Sănătăţii, adresa: str. Cristian Popişteanu nr. 1-3, sectorul 1, municipiul Bucureşti, cod 010024.

Sumele încasate din plata acestora se transformă în venit la bugetul Ministerului Sănătăţii, fiind folosite pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi materiale necesare susţinerii concursului de rezidenţiat.

Mai mult, un procentaj de 80% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Acesta va fi folosit pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidenţiat.

Repartizarea sumelor între universităţi se realizează proporţional cu:

– numărul de candidaţi care susţin concursul în centrul universitar respectiv;

– nota de calcul estimativ privind cheltuielile presupuse de organizarea concursului de rezidenţiat, însuşită sub semnătura rectorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here