OpANAF nr. 3632 din 2020 privind stabilirea unor competenţe de efectuare a verificării documentare a fost publicat în Monitorul oficial nr. 921 din 09.10.2020

Actul normativ analizat astăzi este în sfera procedurilor de verificare fiscală a persoanei fizice când aceasta nu își îndeplinește obligațiile declarative și de plată privind impozitul pe venit.

Potrivit art. 138 alin. (2) din Codul de procedură fiscală, pot face obiectul unei analize de risc acele persoane fizice pentru care autoritatea fiscală identifică diferențe mai mari de 10% față de veniturile declarate, dar nu mai puțin de 50.000 lei.

Potrivit art. 138 alin. (3) din Codul de procedură fiscală, prin ordin al președintelui ANAF vor fi stabilite acele persoane ce au competența legală să realizeze activități de verificare a situației fiscale pentru persoanele fizice.

Prin OpANAF nr. 3632/2020 au fost reglementate persoanele cu atribuții și competențe în verificarea situației fiscale a persoanelor fizice.

Aceste persoane sunt:

  • Funcționari publici cu atribuții de inspecție fiscală din cadrul structurilor teritoriale din subordinea Direcților Generale Regionale ale finanțelor publice, precum și din cadrul DGAMC;
  • Funcționari publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală;

Aceste persoane au dreptul să efectueze verificările documentare în vederea stabilirii corecte a situației fiscale a persoanelor fizice.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here