18 Ianuarie, 2020

Care e procentul de reţinere din salariu dacă există mai multe popriri pe acesta?

Forumul LegeStart este o platformă online dedicată discuţiilor pe diverse domenii (juridic, HR&muncă, fiscalitate etc.) şi, totodată, un loc în care întrebările cititorilor pot primi răspunsuri utile de la specialişti din diverse domenii.

Astăzi, supunem atenţiei cititorilor noştri următoarea situaţie:

Întrebarea cititorului: În cazul a două popriri, care este procentul de reţinere din salariu?

Răspunsul specialistului:

Dacă sunt două sau mai multe popriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 50% din venitul net al debitorului.

În cazul în care venitul net este mai mic decât salariul minim net pe economie, procentul de 50% se va aplica asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum şi nu asupra întregului venit net obţinut.

Atenţie! Mesajele primite pe Forumul LegeStart sunt oferite în mod gratuit şi voluntar şi nu constituie consultanţă juridică sau de orice altă natură. Dacă decideţi să urmaţi sfaturile primite prin intermediul forumului, vă asumaţi întreaga responsabilitate. Regulamentul forumului este AICI.

Forumul LegeStart este accesibil AICI.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Comentarii

 • Răspunde
  ion
  iunie 14 2014

  care este temeiul legal care prevede ce ati precizat dumneavoastra mai sus?

 • Răspunde
  Marius
  februarie 23 2017

  Daca am obtinut un credit online pt o nevoie urgenta si care mi-a fost virat in cont, executorul are voie sa imi retina toata suma? Doresc sa afirm ca am doua popriri care se fac direct la angajator, dar la una dintre ele poprirea este facuta si la banca unde imi incasez salarul. Multumesc!

 • Răspunde
  constantin
  februarie 25 2019

  buna ziua..as vrea sa stiu care este suma poprita lasalariul minim pe economie actual pentru doua popriri?adica se ia 1;3 pentru o poprire si 1;3 pentru cea de a doua?multumesc

Scrie un comentariu