Cardul cu display a fost lansat în premieră pe piaţa bancară românească de către firma Supercard Solutions & Services, potrivit AGERPRES.

Cardul a fost conceput pentru a înlocui dispozitivul de generare a parolei (token). Funcţia acestuia este preluată de către card, prin interactivitatea susţinută de noua tehnologie. Cardul poate fi utilizat ca instrument pentru internet banking, precum şi ca un clasic card de debit. Astfel, cu un singur card se pot efectua plăţi bancare, retrageri de numerar şi plăţi online. Noul card poate încorpora sistemul standard EMV – Europay, MasterCard şi VISA.

Protejarea tranzacţiilor online este, de asemenea, o caracteristică a acestui produs. Cardul cu display beneficiază de un mic ecran pe care se afişează codul unic de securitate – cod ce diferă la fiecare utilizare a serviciului de internet banking (OTP – one time password). Faptul că parola se schimbă la fiecare utilizare face imposibilă interceptarea sau reutilizarea ei. Generarea codului se face prin apăsarea unui buton încorporat în card, iar pentru alimentarea ecranului electric, cardul foloseşte o baterie cu o durată de viaţă între 3 şi 7 ani, aproximativ 100.000 de apăsări.

Potrivit Supercard Solutions & Services, pentru utilizatori, sistemul de funcţionare al cardului cu display este unul facil, comod, confortabil şi care oferă în acelaşi timp securitate sporită prin codul unic de autentificare.

Cardul poate fi implementat şi în afara mediului bancar, de către companii din toate domeniile.

Piaţa românească este a treia din lume în al cărei sistem bancar a fost introdus acest card, în cadrul unui proiect pilot. Estimările companiei indică o creştere de peste 1000%, în următorul an, pentru noul produs.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here