Ministerul pentru Societatea Informaţională anunţă că până pe 5 iunie pot fi depuse propuneri pentru proiectul de constituire a Registrului Agricol al României în format electronic.

„Noul proiect de Registru Agricol electronic are în vedere depăşirea simplei digitalizări a documentelor şi îşi propune redefinirea, regândirea în totalitate a proceselor şi procedurilor astfel încât cetăţenii şi firmele să beneficieze de servicii cu un grad înalt de sofisticare, cu rezultate vizibile în economia de timp şi energie, cu impact în eficienţă. Informaţia va fi restructurată şi procesele de gestionare a acesteia vor fi recreate astfel încât se vor crea premisele unei administrări mai eficiente a resurselor agricole”, scrie în comunicatul publicat de MSI.

Registrul Agricol conţine informaţii despre gospodăriile aflate în cuprinsul unităţilor administrativ-teritoriale (numărul de membri din gospodărie, suprafeţele, tipurile de culturi, maşinile, instalaţiile etc.).
În comunicat se mai precizează şi că proiectul va respecta anumite standarde de interoperabilitate cu sistemele altor instituţii implicate.

„Ca premieră în România, în acest Ghid al proiectului sunt impuse standarde de interoperabilitate între sistemele instituţiilor care au un rol major în cadrul proiectului:
– primării;
– consilii judeţene;
– Ministerul Afacerilor Interne;
– Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară;
– Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;
– Ministerul Finanţelor;
– Oficiul Naţional Registrul Comerţului.”

Proiectul, care are o valoare de 50 de milioane de euro, va fi gata în anul 2015.
Sursa: MSI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here