21 Octombrie, 2019

Când un card bancar gratis sau nefolosit vă poate scoate mulţi bani din buzunar

Nu puțini sunt cei care, în diverse împrejurări, își fac un card bancar sau îl acceptă în cadrul unei promoții, pentru că li se spune că e gratis. Card pe care nu-l folosesc niciodată, dar la un moment dat, după un an sau doi, află că au datorii de sute de lei la bancă. 

La fel se întâmplă cu cardurile de salarii abandonate în momentul concedierii sau schimbării locului de muncă. Oamenii uită să-l închidă, însă banca va continua să perceapă comisioane și dobânzi, astfel că după ceva timp oamenii se trezesc cu noi datorii pe card, deși nu l-au mai folosit.

Iată ce ne întreabă un cititor:

„Dacă nu îmi închid cardul de salariu și nu mai folosesc acel cont, mă pot aștepta peste câțiva ani să am de plată gestionarea contului lunară care era vreo 5 lei de plată pe lună?”.

Răspunsul e DA, vă puteți aștepta, întrucât bancă percepe respectivul comision chiar dacă nu mai încasați salariul lunar, așadar trebuie să închideți cardul dacă nu-l mai folosiți.

Citeşte continuarea articolului pe Bancherul.ro .

Foto:  Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Un comentariu

Scrie un comentariu