Protestul Colegiului Medicilor Dentişti (CMDR) nu a rămas fără răspuns. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) au anunţat că vor încerca să aloce mai mulţi bani pentru programele din domeniul stomatologiei odată cu revizuirea bugetului de la rectificarea bugetară.
MS a precizat că motivaţia pentru sistarea fondurilor pentru serviciile stomatologice decontate sau acordate gratuit anumitor categorii de persoane este încercarea de a acoperi integral programul de cancer.
“Subfinanţarea rămâne cea mai mare problemă a sistemului sanitar. Din bugetul alocat, cea mai mare parte a fondurilor au fost direcţionate către plata arieratelor, datorate prostului management din anii trecuţi. Întrucât bugetul pe anul 2013 nu poate acoperi toate programele desfăşurate şi în anul 2012, opţiunea Ministerului Sănătăţii a fost să încerce să acopere integral programul de cancer, chiar dacă, astfel, alte programe au fost văduvite”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.
MS a anunţat totodată că intenţionează să facă un program amplu de prevenţie în domeniul stomatologiei, dar că acesta va fi pus în practică în 2014 în cazul în care nu se vor găsi bani suficienţi la rectificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here