Prin Legea nr. 319/2009 au fost legiferate ca sărbători în România Ziua Mamei și Ziua Tatălui, ca urmare a unei propuneri venite din partea societății civile, cu scopul de a sublinia importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului.
Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui — în a doua duminică a lunii mai, acestea fiind sărbătorite oficial, pentru prima dată în România, în luna mai 2010. La acel moment, România era singura dintre statele membre ale Uniunii Europene care nu sărbătorea aceste zile.
Un comportament parental și un stil de viață sănătos pot constitui modele pentru copii și pot astfel modela societatea într-un mod pozitiv. În acest fel, mamele și tații pot contribui la dezvoltarea unei societăți întregi.
Aniversarea zilei mamei și cea a tatălui oferă copiilor posibilitatea de a-și exprima dragostea și respectul pentru părinții lor, un sentiment care are ca țel consolidarea relațiilor mamă-copil şi tată-copil și, în consecință, în dezvoltarea emoțională a fiecărui copil.

(P) Acum puteţi cumpăra online acte normative actualizate la zi (format PDF, MOBI) de pe
 Lege5.ro! Lege5 este un soft de documentare legislativă disponibil în variantele Online, Desktop şi Mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here