Camera Deputaților a votat astăzi, un proiect de lege prin care creşte valoarea tichetului social pentru grădiniță a copiilor provenind din familii defavorizate, informează Agerpres.

Potrivit proiectului de lege, valoarea tichetului social pentru grădiniţă creşte de la 50 de lei la 100 de lei. Au votat “pentru” acest proiect 326 de deputaţi, iar unul a fost “împotrivă”.

Conform sursei citate, stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat.

Totodată, proiectul subliniază că stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor.

Acest stimulentul se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar. Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional. Materialul integral pe www.agerpres.ro.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here