Luna aprilie se apropie de sfârşit şi odată cu finalul acesteia se împlineşte termenul limită pentru depunerea unor ultime trei obligaţii fiscale. Potrivit Calendarului fiscal, mâine, 30 aprilie 2013, este ultima zi pentru depunerea formularelor 120, 130 şi a situaţiilor financiare pentru anul 2012.

1. Formularul 120 – Decontul privind accizele pentru anul precedent

Categorii de contribuabili:

Operatorii economici plătitori de accize.

Descarcă Formularul 120 şi Instrucţiunile de completare!

2. Formularul 130 – Decontul privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă pentru anul trecut

Categorii de contribuabili:

Operatorii economici plătitori de impozit la ţiţeiul din producţia internă.

Descarcă Formularul 130 şi Instrucţiunile de completare!

calendar1
Sursa foto: Lege5.ro

Atât Formularul 120, cât şi Formularul 130 se depun la organul fiscal competent, în format PDF, cu fişier XML ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, sau se transmit prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Conform OPANAF 2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, au obligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.

3. Depunerea situaţiilor financiare pentru anul 2012

Categorii de contribuabili:

Societăţile cooperatiste şi alte persoane juridice care, în baza legilor speciale de organizare, funcţionează pe principiile societăţilor comerciale, asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii de acest fel, partide politice, patronate, organizaţii sindicale, culte religioase, precum şi altele asemenea înfiinţate în baza unor legi speciale, pentru exerciţiul financiar 2012;

Se depun în termen de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

Află mai multe despre aceste obligaţii fiscale!

***

Calendarul obligaţiilor fiscale, pus la dispoziţie în premieră pe Lege5.ro, însumează toate declarațiile sau formularele care trebuie depuse și plățile care trebuie efectuate către organele competente, în decursul anului fiscal. 

Află mai multe despre acest instrument unic în domeniul legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here