Marţi, 20 octombrie 2015, este ultima zi în care mai poate fi depus Decontul special de TVA pentru trimestrul precedent – sistem VOES (Formular 301), conform informaţiilor din Calendarul fiscal Lege5.

Potrivit Ordinului ANAF nr. 2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, au obligaţia depunerii acestei obligaţii fiscale, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.

Descarcă şi consultă Formularul 301 şi Instrucţiunile de completare! (*Acest formular este inclus doar pentru informare, şi nu pentru utilizare, deoarece el se completează electronic.)

Data depunerii Formularului 301

În cadrul  art. 152^4 , alin. (7) din Codul fiscal (introdus prin Legea nr. 343/2006), se precizează că, în termen de 20 de zile de la sfârşitul fiecărui trimestru calendaristic, persoana impozabilă nestabilită trebuie să depună la organul fiscal competent, prin mijloace electronice, un decont special de taxă, potrivit modelului stabilit de Ministerul Finanţelor Publice, indiferent dacă au fost sau nu furnizate servicii electronice în perioada fiscală de raportare.

Cel de-al treilea trimestru a inclus lunile iulie, august, septembrie, iar în cursul acestei luni, mai exact pe 20 octombrie, trebuie depuse obligaţiile fiscale pentru trimestrul III.

Cine depune Decontul special de TVA pentru trimestrul precedent?

Decontul special de TVA pentru trimestrul precedent trebuie depus de către:

  • persoanele impozabile nestabilite în U.E. care prestează servicii electronice de telecomunicații, radiodifuziune și televiziune persoanelor neimpozabile;
  • persoanele impozabile stabilite în UE , dar în alt stat membru decât statul membru de consum care prestează servicii electronice, de telecomunicaţii, de radiodifiziune şi televiziune.

Persoana impozabilă nestabilită înseamnă persoana impozabilă care nu are un sediu fix şi nici nu este stabilită în Comunitate, căreia nu i se solicită din alte motive să se înregistreze în Comunitate în scopuri de TVA şi care prestează servicii electronice persoanelor neimpozabile stabilite în Comunitate.

(P) Află informaţii despre toate obligaţiile fiscale ale anului 2015 şi descarcă formularele necesare din Calendarul fiscal Lege5! Lege5 este un soft de documentare legislativă disponibil în variantele Online, Desktop şi Mobile.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here