21 Februarie, 2018

CALENDAR FISCAL: Consultă lista obligaţiilor fiscale care trebuie depuse până luni, 15 aprilie! (I)

Potrivit Calendarului nostru fiscal, la începutul săptămânii viitoare, pe 15 aprilie 2013, se va atinge termenul limită de depunere a unor obligaţii fiscale. Deoarece până la acea dată avem parte de un week-end, am decis să vă prezentăm din timp obligaţiile respective şi categoriile de contribuabili care trebuie să le depună, oferindu-vă, în acelaşi timp, acces la formularele propriu-zise, care trebuie predate la Fisc. 

1. Plata cotei de contribuţii sociale pentru şomaj pentru luna martie

Această vizează asiguraţii care au încheiat opţional un contract de asigurare pentru şomaj cu Agenţia de ocupare a forţei de muncă judeţeană/a municipiului Bucureşti.

2. Situaţia centralizatoare privind achiziţiile/ utilizările de produse accizabile şi livrările de produse finite rezultate în luna martie

Categoria de contribuabili vizată este reprezentată de către operatorii economici care deţin autorizaţie de utilizator final. (alcoolul etilic şi a produse alcoolice)

Declaraţia se depune online, prin aplicaţia EMCS-RO STOCURI la autoritatea vamală, până pe data de 15 a lunii următoare celei pentru care se face raportarea.

Descarcă SITUAŢIA CENTRALIZATOARE privind achiziţiile utilizările de produse accizabile şi livrările de produse finite!

3. Situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse energetice pentru luna martie

Categorii de contribuabili: Operatorii economici care deţin autorizaţii de utilizator final.

Declaraţia se depune online, prin aplicaţia EMCS-RO STOCURI la autoritatea vamală, până pe data de 15 a lunii următoare celei pentru care se face raportarea.

Descarcă Situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse energetice pentru luna martie!

calendar1
Sursa foto: Lege5.ro

4. Situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse energetice pentru trimestrul ….

Categorii de contribuabili: Deţinătorii de autorizaţii de utilizator final

Deținătorii de autorizații de utilizator final au obligația de a transmite on-line autorității vamale teritoriale emitente a autorizației, trimestrial, până la data de 15 inclusiv a lunii imediat următoare trimestrului pentru care se face raportarea, o situație privind achiziția și utilizarea produselor energetice, care va cuprinde informații, după caz, cu privire la: furnizorul de produse energetice, cantitatea de produse achiziționată, cantitatea utilizată și stocul de produse energetice la sfârșitul perioadei de raportare.

Descarcă SITUAŢIA CENTRALIZATOARE privind achiziţiile şi livrările de produse energetice pentru trimestrul!

5. Situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse accizabile pentru luna martie (anexa nr. 47 la Norme)

Aceasta se adresează destinatarilor înregistraţi şi reprezentanţilor fiscali pentru achiziţiile şi livrările intracomunitare de produse accizabile

Declaraţia se depune online, prin aplicaţia EMCS-RO STOCURI la autoritatea vamală, până pe data de 15 a lunii următoare celei pentru care se face raportarea.

Descarcă Situaţia centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse accizabile pentru luna martie!

6. Situaţia privind operaţiunile desfăşurate în antrepozitul fiscal de producţie pentru luna martie

Categorii de contribuabili: Antrepozitarii autorizaţi pentru producţie şi pentru depozitare produse accizabile.

Declaraţia se depune online, la autoritatea vamală teritorială, utilizând aplicaţia EMCS-RO STOCURI, lunar până la data de 15 ale fiecărei luni, pentru luna precedentă.

Descarcă Situaţia privind operaţiunile desfăşurate în antrepozitul fiscal de producţie de

- alcool şi băuturi spirtoase;

- vinuri;

- bere;

- tutunuri;

- produse energetice;

- depozitare.

calendar2
Sursa foto: Lege5.ro

Într-un material viitor vom continua lista celor 12 obligaţii fiscale care trebuie îndeplinite până luni, 15 aprilie 2013, cu prezentarea detaliată a acestora.

Calendarul obligaţiilor fiscale, pus la dispoziţie în premieră pe Lege5.ro, însumează toate declarațiile sau formularele care trebuie depuse și plățile care trebuie efectuate către organele competente, în decursul anului fiscal. 

Află mai multe despre acest instrument unic în domeniul legislativ.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu