Astăzi este ultima zi în care trebuie depus decontul special de taxă pe valoarea adăugată pentru trimestrul precedent (perioada aprilie, mai, iunie) – formularul 301, potrivit Calendarului fiscal Lege5.
Formularul 301 trebuie depus, în termen de 20 de zile de la sfârşitul fiecărui trimestru calendaristic, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă – prin intermediul site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaraţiilor se face prin folosirea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare.
» Descarcă şi consultă Formularul 301 şi Instrucţiunile de completare!
Atenţie! Formularul este pus la dispoziţie doar pentru informare, nu pentru utilizare, deoarece el se completează electronic.
Formatul electronic al decontului special de taxă pe valoarea adăugată se obține prin folosirea programului de asistență  elaborat de ANAF  şi se transmite organului competent pe suport electronic. Programul de asistență este pus la dispoziție gratuit contribuabililor de unitățile fiscale sau poate fi descărcat de pe www.anaf.ro.

CONTRIBUABILI VIZAŢI

Contribuabilii vizaţi pentru depunerea formularului 301 sunt persoanele impozabile nestabilite care prestează servicii electronice persoanelor neimpozabile.
Ce este o persoană impozabilă nestabilită? Aceasta e persoana impozabilă care nu are un sediu fix şi nici nu este stabilită în Comunitate, căreia nu i se solicită din alte motive să se înregistreze în Comunitate în scopuri de TVA şi care prestează servicii electronice persoanelor neimpozabile stabilite în Comunitate.
301_2Sursa foto: Lege5 Online

Calendarul obligaţiilor fiscale -pus la dispoziţie în premieră pe Lege5.ro– însumează toate declarațiile sau formularele care trebuie depuse și plățile care trebuie efectuate către organele competente în decursul anului fiscal.

Află mai multe despre acest instrument unic în domeniul legislativ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here