Elevii de clasa a II-a din toată țara au susținut, azi, prima probă de Evaluare națională, limba română – scris. Testarea a conținut două variante, ambele fiind axate pe subiecte care au conținut întocmirea unui bilet în care elevul trebuia să descrie, pe scurt, participarea la un concurs/la o expoziție.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, probele pentru clasa a II-a vor continua marți, cu limba română – citit și miercuri, 9 mai, cu disciplina matematică. Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor da testul de limbă română (scris şi citit) joi, pe 10 mai.

Peste 570.000 de elevi vor susţine, în perioada 7-24 mai, examenele la Evaluare Naţională pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, conform informării publicate de Ministerul Educaţiei. Rezultatele obţinute nu vor fi publice şi nici nu se vor trece în catalog.

Elevii din clasa a IV-a vor susţine Evaluarea Naţională la limba română pe 15 mai, iar testarea la matematică va avea loc a doua zi, pe 16 mai. Pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competenţelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă şi comunicare, iar proba la matematică şi ştiinţele naturii se va desfăşura pe 24 mai, conform calendarului aprobat de MEN.

Probele se susţin în sălile de clasă ale elevilor, care vor fi supravegheați, alături de învățătorul lor, de un alt cadru didactic. Sălile de clasă vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi. Marea majoritate a sălilor de clasă din ciclul primar au afișate pe pereți planșe cu reguli de ortografiere, de matematică sau alte informații necesare procesului de învățare.

„Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test susţinut de elevii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a şi a VI-a. Acestea sunt evaluate în cadrul instituţiei de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimei probe”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației.

 comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here