Calea ferată spre Aeroportul Otopeni va fi modernizată

Redacţia
16 aprilie 2024 2 min read
Scopul principal al acestor lucrări este de a crește capacitatea de circulație a trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, prin dublarea parțială a liniei ferate între Hm Pajura și Mogoșoaia, facilitând astfel un interval de circulație mai scurt între trenuri. Investiția, aprobată de Guvern cu o valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, urmează să fie realizată în 36 de luni și va contribui la îmbunătățirea serviciilor de transport între Aeroportul Internațional Henri Coandă București și București.
Guvernul a dat aprobarea pentru modernizarea liniei feroviare ce leagă Bucureștiul de Aeroportul Otopeni. Conform declarațiilor ministrului Transporturilor, următoarea fază a lucrărilor de modernizare va implica o investiție de 1,5 miliarde de lei. Finanțarea va proveni din diverse surse, inclusiv fonduri externe nerambursabile, bugetul de stat și fonduri proprii ale CFR SA. Aceasta va permite modernizarea a 8,6 km de cale ferată și construirea a încă 6,9 km. Pe lângă modernizarea traseului feroviar, se va electrifica și firul II al căii ferate Mogoșoaia – Balotești, iar infrastructura va fi complet reamenajată. De asemenea, se va construi un racord de cale ferată electrificată către noul terminal al aeroportului (Terminalul de Est), cu aproximativ 4 km din traseu realizat printr-un pasaj subteran. În ceea ce privește îmbunătățirea circulației trenurilor pe ruta Gara de Nord – Aeroport Otopeni, CFR Infrastructură a încercat să contracteze lucrări pentru dublarea parțială a liniei Pajura – Mogoșoaia, însă fără succes până în prezent. Scopul principal al acestor lucrări este de a crește capacitatea de circulație a trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, prin dublarea parțială a liniei ferate între Hm Pajura și Mogoșoaia, facilitând astfel un interval de circulație mai scurt între trenuri. Investiția, aprobată de Guvern cu o valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, urmează să fie realizată în 36 de luni și va contribui la îmbunătățirea serviciilor de transport între Aeroportul Internațional Henri Coandă București și București. Vezi aici legislația relevantă cu privire la statutul personalului de cercetare Vezi aici alte articole despre aeroportul Otopeni www.lege5.ro Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

Noua platformă de informare juridică dezvoltată de Indaco este aici!

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

lege6 logo